keskiviikko 23. maaliskuuta 2022

Viestintävarusmiehenä Armeijassa

Armeijassa

Valmistuin Visualistiksi maaliskuussa 2021 ja lähdin vapaaehtoiseen asepalvelukseen kesällä 5.6.2021 Säkylään, Porin Prikaatiin. Alokasjakson jälkeen minut valittiin erityistehtävään viestintävarusmieheksi. Tehtäviin kuuluu pääsääntöisesti valokuvausta ja videotuotantoa, mutta tein myös graafista suunnittelua ja piirustustöitä, koska minulla oli niihin aikaisempaa kokemusta. Erityistehtävän kesto oli 9kk ja kotiuduin 16.3.2022. Kotiuduin viestimiehenä ja minulle myönnettiin kotiutumispäivänä stipendi ja siihen kuuluva mitali.


Kokemuksia

Koen saaneeni paljon harjoitusta ja kokemusta valokuvaukseen liittyen ja olen mielestäni kehittynyt paljon kuvaajana. Olen onnistunut kuvaamaan vaikeissakin tilanteissa ja hyvin erilaisissa olosuhteissa. Esimerkiksi talvet olivat erittäin haastavia kylmyyden, valonpuutteen ja sään takia.
   Oli todella mielenkiintoista päästä kuvaamaan erilaisiin harjoituksiin, jonne kaikki eivät pääse. Kuvasin kahdet loppusodat, jotka olivat isoimpia keikkoja. Ensimmäinen oli Raumalla ja toinen Oulun salossa. Työn määrä vaihteli paljon. Välillä oli vähemmän hommaa ja toisinaan liikaa. En kokenut paineen alla työskentelyä ongelmaksi, ja hyödynsin paljon visualisti opintojeni aikana opittua aikatauluttamista ja oman ajan käytön hallintaa.

Kuvaukset talvella olivat hieman haastavia


Esimerkkejä kuvistani:









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti