maanantai 6. helmikuuta 2023

Asiakastyö | Wiurilan kesä | Desing Tekstiili

 Wiurilan kesä

Wiurilan kesällä on 10 - vuotis juhlakausi. Näyttelyssä on kesämyymälä, jonne toivottiin tuotteita. Teimme näyttötyönä tuotesuunnittelua ja prototyypin mahdollisista myytäväksi tulevista tuotteista.



Luonnokset/Leikkuusuunnitelma

Tuoteideoita ja niistä tarkemmat luonnoksetä/hahmotelmat. Päädyin näistä vaihtoehdoista tekemään Wiurila teemaisen pussukan, tarra-arkin sekä 38mm pinssin ja magneetin. Pussukka on halpa ja helppo valmistaa ja päätyy todennäköisemmin asiakkaan ostoskoriin kuin iso tuote. Tarra-arkki on erilainen tuote, josta myös lapset voisivat innostua. Se sekä pinssi ja magneetti ovat halpoja ja matalan kynnyksen ostettavia tuotteita.

Leikkuusuunnitelma vuorikankaasta ja tulostettavalle kankaalle huomioiden tulostusalueen koko. Lisäksi kankaan hintalaskelmat kappalemäärään kohden.

Kävimme tutustumassa Wiurilan kartanoon ja kävimme hevosvaunumuseossa. Käytin näitä ottamiani kuvia printtien suunnitteluun.


Tuotteen valmistus


Piirsin jokaisen printin erikseen ipad pro:lla. Vein ne illustratoriin ja tein niistä jatkuvan kuosin. Lisäsin vielä Wiurilan kartanon W logon sekä kellertävän taustan joka sopii kuviin.


Käytin valkoista Anna - kangasta, johon tulostin tekstiilitulostimella (14x16 inc kokoisen) printtini. Tulostamisessa käytetään vain väriä, valkoista väriä ei tarvitse, koska se tulee kankaasta. Tulostamisen jälkeen kangas kuumaprässätään 160 asteessa kaksi kertaa, jotta printti kiinnittyy kunnolla.


Leikkasin printtikankaasta kaksi kappaletta 20 cm X 13 cm kokoista palaa. Leikkasin Annan mustasta kankaasta saman kokoiset palat vuorikankaaksi. Vetoketjua leikataan 17cm pituinen pala.


Jotta pussukasta tulisi siistimmän näköinen, päätin kiinnittää vetoketjuun erilliset päätypalat. Leikkasin mustasta Anna kankaasta 6 cm X 4 cm kokoiset palaset. Palaset kannattaa silittää 4x, joka tekee teittelusta helpompaa. Kiinnitä palaset kuvan mukaisesti vetoketjun väärälle puolelle, ompele päältä sinisen merkin kohdalta pari kertaa. Ompele molemmat päät. Taita palaset vetoketjun oikealle puolelle ja ompele päältä kiinni, mahdollisimman läheltä reunaa.


Ompele päälikangas ja vuorikangas vetoketjuun kiinni. Käännä ja silitä.


Ompele toiset palaset samalla tavalla ja silitä. Lopuksi ompele vetoketjun viereen tikkaus. Tämä tekee pussukasta tukevamman ja tekee vetoketjukohdasta kestävämmän.


Käännä päälikankaat vastakkain, sekä vuorikankaat vastakkain. Sujauta päälikankaiden väliin mahdollinen kangasmerkki, joka sijoittuu pussukan vas. yläsaumaan. Avaa vetoketju! Asettele vetoketjukohdat tarkasti vastakkain ja ompele. Jätä vuorikankaaseen kääntöaukko, mieluummin sivuun kuin pohjaan. Näin sitä ei huomaa niin helposti. Käännä pussukka oikein päin ja ompele kääntöaukko kiinni.


Valmiit tuotteet


Prototyyppi tarra-arkista sekä 38mm pinssi ja magneetti Wiurilan logosta. Tarra-arkki teetetään jatkossa painotalossa, mutta pinssit ja magneetit pystyn tekemään itse, koska omistan kuseisen koneen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti