keskiviikko 6. maaliskuuta 2024

Oman verkkokauppa ja yritys! | Kilatora Design

 Toiminimiyritys

Valmistuin taideteollisuusalalta Design tekstiilin valmistajaksi Salon seudun ammattiopistosta joulukuussa 2023. Minulle oltiin myönnetty starttiraha 2024 tammikuusta alkaen, ja laitoinkin oman toiminimiyrityksen pystyyn. Marraskuun Artesaani kilpailun voitto toi hyvää näkyvyyttä ja mainontaa tulevalle yritykselleni. Olin ollut 4H yrittäjänä vuodesta 2019 ja tuntui hyvältä muuttaa harrastus kokopäivä työksi. Perustin siis toiminimiyritysken Kianla Studion, johon kuuluu brändini Kilatora Design sekä Tipsutora taidenimeni. Starttirahan hakemista ja yrityksen perustamista helpotti okulussa käyty Yrityksen perustamisen- ja yrityksessä toimimisen kurssit. Sain myös 4H:n kautta itselleni oman yritysohjaajan avukseni.

Oma Shopify verkkokauppa

Käy tutustumassa verkkokauppaan osoitteesta kilatoradesign.com

Verkkokaupastani löydät ihania ja värikkäitä postikortteja, söpöjä vedenkestäviä vinyylitarroja, hauskoja rintanappeja, kerättävä setti emalipinssejä, magneetteja koristamaan jääkaappia, koristeellisia puupinssejä, kodintekstiileistä kauniita kestorättejä, puhelinkoruja kännykkään tai reppuun, sekä suositut kuosit tuoteperheineen: söpöt pikkulinnut sekä palkittu Tora & Friends.

Erikoistuin koulussa yrittäjyyteen ja kävin verkkokaupan perustamisen- ja verkkokaupassa toimimisen kurssit. Aloinkin jo kouluaikana rakentamaan omaa verkkokauppaani Shopify pohjalle. Tehtävää oli yllättävän paljon ja oli tosi monta asiaa huomioitavana kuten hakukoneoptimoidut tuotetekstit, kuvien muokkaaminen sopiviksi verkkokauppaan ja tietosuojaselosteet... Tätä hommaa ei helpottanut se että halusin tehdä nettikaupasta kaksikielisen. Teen sosiaalisessa mediassa markkinointia englanniksi, joten se tuli kaupan pääkieleksi. Tämän lisäksi kaupan saa myös suomeksi. Myös valuuttoja saa muutettua verkkokaupassa.

Verkkokaupan julkaisupäivä oli 16.1.2024. Parina viimeisenä viikkona teinkin 13 tuntisia työpäiviä. Minulla on paljon pieniä tuotteita, kuten pinssejä ja tarroja, ja niistäkin monta versiota, tuotteiden luonti vei eniten aikaa. Suurinta päänvaivaa ehkä aiheutti logistiikka ja sen ymmärtäminen ja maailmanlaajuisen toimituksen lisääminen verkkokauppaan. Sain kuitenkin kaikki tehtyä, mutta päädyin vielä julkaisun jälkeen 5 tuntia korjaamaan erilaisia virheitä ja bugeja, tuotealennuksissa yms. Tuotteeni ovat pieniä, joten toistaiseksi lähetän ne kirjepostilla postimerkeillä. Tulin siihen tulokseen että se on aluksi helpoin tapa. Myöhemmin suunnittelin ottavani käyttöön Shipitin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti