keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

TOP 5 valokuvat I Valokuvien takana

Valokuvien takana


Helsingin Sanomien artikkeli



Luin kyseisen artikkelin, jossa avataan tarinaa siellä esitettyjen valokuvien taustalla.

Errol Morris, valokuvauksen filosofiaa tutkinut elokuvantekijä kertoo tulkinnoistaan. Artikkeli laittoi miettimään, että kukin ihminen reagoi ja kokee kuvat eri tavalla ja että emme tiedä valokuvien taustalla olevista faktoista. Pidämme automaattisesti valokuvia totuudellisina vaikka se saattaisikin olla lavastettu. Mutta vaikka kuva olisikin lavastettu, jokainen valokuva silti sisältää informaatiota. Valokuva ilman kontekstia on Morriksen sanojen mukaan "vaarallinen", sillä siitä puuttuu faktat millaisessa tilanteessa kuva on otettu.



TOP 5 Valokuvat - pinterest tauluna

Nämä valokuvatkuvat kolahtivat minuun. Kuvissa yhdistyvät tietty tunnelma ja tumma värimaailma, josta erityisesti pidän. Myös kuvien aiheet ovat sellaisia, joista pidän.

  • 1.Kuva: Minua kiehtoo erityisesti hahmot joiden kasvoja ei näy. Se luo tiettyä arvoituksellisuutta. Pidän myös hahmon vaatteista, poseerauksesta ja tummista sävyistä.
  • 2.Kuva: Jälleen, kuvan värimaailma on miellyttävä. Tykkään hahmon poseerauksesta, koska takin selkämyksen kuvitus tulee kivasti näkyviin.
  • 3.Kuva: Kuvassa on asioita joista pidän. Kasveja ja piirustusvälineitä. Kuvassa on mukavan rauhallinen tunnelma.
  • 4.Kuva: Kuvan hahmo ja tausta antavat olettaa että valokuvan taustalla on jokin tarina. Pidän hahmon vaatteista ja siitä että kasvot ovat osittain piilossa.
  • 5.Kuva: Tummassa kuvassa on väripilkku. Kuva arvoituksellinen. Hahmon kasvoissa oleva arpi ja savu tuovat kuvaan tiettyä tunnelmaa ja salaperäisyyttä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti